L’investigador Salvador Macip s’uneix a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras

L’investigador Salvador Macip, expert en l’estudi del càncer i la senescència, s’uneix a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras per dirigir el grup de “Mecanismes del Càncer i l’Envelliment”. El Dr. Macip col·laborarà amb els especialistes en epigenètica i senescència de l’Institut Josep Carreras, i mantindrà les seves afiliacions actuals a la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Leicester (Regne Unit).

L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), centre CERCA de la Generalitat de Catalunya, compta amb un nou laboratori dirigit per l’investigador Salvador Macip en el marc d’un conveni de col·laboració institucional entre l’Institut de Recerca i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Amb aquest conveni es reforcen els lligams i s’estableix un marc permanent de col·laboració entre les dues institucions.

El metge, científic i escriptor català liderarà el grup de “Mecanismes del Càncer i l’Envelliment”, que estudiarà els mecanismes que determinen la resistència al tractament i la recaiguda en les neoplàsies de cèl·lules B (especialment en la leucèmia limfocítica crònica i el limfoma difús de cèl·lules B grans) i les vies moleculars implicades en les malalties relacionades amb l’envelliment, amb especial èmfasi en el paper de les cèl·lules senescents en el càncer i els fenotips d’envelliment. També investigaran marcadors de pronòstic/diagnòstic de l’envelliment i teràpies antisenescents que portin a un envelliment sa i siguin tractaments adjuvants per la leucèmia.

Llegir-ne més…