L’IDIBAPS acull dos estudiants guardonats amb el ‘Premi Extraordinari de Batxillerat’

La setmana del 3 al 7 de juliol Arnau Guerrero Meritxell Solana, dos dels alumnes que van obtenir el Premi Extraordinari de Batxillerat corresponent al curs 2021-2022, van poder conèixer de primera mà l’activitat de l’IDIBAPS. 

L’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) impulsa un programa perquè estudiants que han rebut el Premi Extraordinari de Batxillerat puguin fer una estada en un centre de recerca. 

L’IDIBAPS s’hi ha sumat i ha rebut dos estudiants, Arnau Guerrero, que actualment cursa primer de Bioquímica, i Meritxell Solana, que estudia primer de Ciències Biomèdiques, els quals van fer una estada a la institució del 3 al 7 de juliol.  

Michela Bertero, directora d’Estratègia, els va donar la benvinguda i els va explicar a grans trets com funciona i com està organitzada la institució. A continuació, Aina Rodríguez, responsable de Plataformes i del biobanc, els va donar pas a la visita de les plataformes. «Vam quedar  sorpresos de la gran quantitat de mostres que guarden al biobanc i el nivell d’ordre i gestió que hi ha», expliquen els estudiants, que també van visitar dues plataformes més, la de Genòmica i la de Citometria de flux, en les quals se’ls va explicar el funcionament de les màquines i tècniques que duen a terme. “Estant aquí, he pogut entendre molt millor el funcionament de la seqüenciació de DNA i els microarrays. Poder fer qualsevol pregunta i veure tota la maquinària necessària és tot un privilegi”, comenta l’Arnau Guerrero

Saber-ne més…