El VHIO s’uneix a altres set institucions internacionals en un consorci liderat per AMGEN per accelerar el desenvolupament i l’aplicació de noves teràpies en el tractament del càncer

El Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), centre de recerca que forma part del Campus Vall d’Hebron, és un dels vuit centres seleccionats per la biotecnològica Amgen per accelerar el desenvolupament de tractaments oncològics a nivell mundial.

Així, el centre català forma part de la xarxa ‘Amgen Partners of Choice (APoC)’ juntament amb set centres internacionals més de referència: Asan Medical Center (Seül, Corea del Sud); Dana-Farber Cancer Institute (Boston, Mass.); Essen University Hospital (Essen, Alemanya); Institute Gustave Roussy (París, França), Memorial Sloan Kettering Cancer Center (Nova York, N.Y., Peter MacCallum Cancer Centre (Melbourne, Austràlia)) i Princess Margaret Cancer Centre (Toronto, Canadà).

APoC pretén crear múltiples canals de col·laboració a nivell mundial amb l’objectiu d’accelerar l’aplicació de nous programes transformadors a la pràctica clínica. Per la seva alta prevalença i gravetat, la xarxa centra els projectes actuals en els tipus de càncer toràcic, gastrointestinal i genitourinari.

Aquest estiu, 35 clínics representants de les institucions que formen part d’APOC van celebrar la primera reunió per decidir els objectius de la xarxa, entre els quals hi ha el foment de la investigació translacional, la farmacodinàmica i un major ús de biomarcadors als assajos clínics.

Saber-ne més…